Oxfilé i ugn
Huvudrätt
Middag
•
När du tillagar din oxfilé i ugn blir köttet oemotståndligt saftigt. Vi öser köttet med ört- och vitlökssmör för extra mycket smak. Låt köttet vila en stund innan den skärs upp för allra bästa resultat.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Oxfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
¾ tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Matolja
|
2 msk |
| 50 g | |
|
Färsk timjan
|
½ knippe |
|
Cocktailtomater
|
250 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
348 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1 g |
| Protein: | 38,9 % | 33,3 g |
| Fett: | 58,5 % | 23 g |
| Kolhydrater: | 2,6 % | 2,2 g |