Ostsnurror

Ostsnurror

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(17 st)

Sätt snurr på smördegen med ett lager smakrik ost emellan. En stund i ugnen och snurrorna blir krispiga snacks till drinken, charkbrickan eller soppan. Krydda gärna med finhackade örter, rivet citronskal eller chili för extra smak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 18 st

Gör så här:

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°. 2. Tina smördegsplattorna ca 10 min. Lägg dem på en mjölad skärbräda. 3. Pensla en platta med uppvispat ägg. Strö över 1/4 av osten. Tryck till försiktigt. Vänd och pensla med ägg, strö över 1/4 av osten. Tryck till. Upprepa med den andra plattan. 4. Skär plattorna på tvären i ca 2 cm breda stänger. Dra ut stängerna till dubbel längd och vrid till spiraler. 5. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. 6. Grädda mitt i ugnen ca 10 min tills stängerna har en gyllenbrun färg. Låt svalna på galler.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 55 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem