Ostpaj med Svecia

45 min Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Ostpaj med Svecia

En klassisk ostpaj med smör i degen och smakrik lagrad Svecia i fyllningen. Vår goda ostpaj passar både som ensamrätt och på buffébordet.

Ingredienser

Pajdeg:

Vetemjöl
3 dl
125 g
Vatten
2 msk

Fyllning:

150 g
Ägg
2
2 dl
Salt
2 krm
Peppar
½ krm

Gör så här

  • Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i sex portionsformar, ca 10 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Nagga pajskalen och förgrädda i mitten av ugnen 10 min. Riv osten. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Tillsätt osten och blanda väl.
  • Häll fyllningen i pajskalen och grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Lägg till recept till tillagad

Om det är många som ska äta kan du göra en stor paj. Använd en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min.

Näringsvärden, per port

Energi:

390 kcal

Näringsvärden per port
Protein: 14 g
Fett: 27 g
Kolhydrater: 24 g
https://www.arla.se/recept/ostpaj-med-svecia/