Ostbröd

Ostbröd

60+ min Buffé
Lämplig för frysning
Det doftar gott av det saftiga och lättbakade ostbrödet. Skär det i rejäla bitar och servera det till strömming eller en soppa.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ostbrod/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig.
  • Tillsätt smör-&rapsolja, kvarg, salt, dillfrö, grahamsmjöl och dinkelmjöl. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 45 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Stjälp upp degen i en smord långpanna och platta ut så att den täcker plåten.
  • Skär osten i tärningar och tryck ner den i degen och låt den jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Tryck ner osten ytterligare innan gräddning. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.
  • Låt brödet svalna på galler.
  • Skär i bitar, fördela lite färsk dill över brödet vid servering.
Klart!
Energi:

4560 kcal

Protein: 176 g
Kolhydrater: 681 g
Fett: 121 g

Ingredienser

Jäst
50 g
Vatten, 37º
5 dl
½ dl
250 g
Salt
1 msk
Dillfrön
3 msk
Grahamsmjöl
5 dl
Dinkelmjöl
11 dl
200 g
Färsk dill