Ostbröd

Ostbröd

Betyg

(9 st)

Det doftar gott av det saftiga och lättbakade ostbrödet. Skär det i rejäla bitar och servera det till strömmingen eller en soppa.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 1 st

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt smör-&rapsolja, kvarg, salt, dillfrö, grahamsmjöl och dinkelmjöl. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Jäs under bakduk ca 45 min. Skär osten i tärningar. Sätt ugnen på 200°. Stjälp upp degen i en smord långpanna och platta ut så att den täcker plåten. Tryck ner osten i degen och låt den jäsa övertäckt ca 30 min. Tryck ner osten ytterligare innan gräddning. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Låt brödet svalna på galler. Skär i bitar, fördela lite färsk dill över brödet vid servering.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 4560 kcal
  • Protein: 176 g
  • Kolhydrater: 681 g
  • Fett: 121 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem