Ostbollar med basilka och pinjenötter

30 min Brunch Buffé Förrätt
Ostbollar med basilka och pinjenötter

Vackra och smakrika små ostbollar med ett krispigt täcke av rostade pinjenötter och citron.

Ingredienser

150 g
100 g
Färsk basilika
1 kruka
Rostade pinjenötter
50 g
Citron, finrivet skal
½

Gör så här

  • Mixa färskost, riven ost och hälften av basilikan med stavmixer. Forma till 18 bollar. Ställ i kylen.
  • Hacka pinjenötter och resterande basilika grovt. Lägg i en djup tallrik och blanda ner citronskal.
  • Rulla ostbollarna i pinjenötsblandningen.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

61 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 6 g
https://www.arla.se/recept/ostbollar-med-basilka-och-pinjenotter/