Ostbollar med basilka och pinjenötter

30 min
Arbetstid: 30 min
Brunch Buffé Förrätt Tillbehör
Ostbollar med basilka och pinjenötter

Vackra och smakrika små ostbollar med ett krispigt täcke av rostade pinjenötter och citron.

Ingredienser

150 g
100 g
Färsk basilika
1 kruka
Rostade pinjenötter
50 g
Citron, finrivet skal
½

Gör så här

  • Mixa färskost, riven ost och hälften av basilikan med stavmixer. Forma till 18 bollar. Ställ i kylen.
  • Hacka pinjenötter och resterande basilika grovt. Lägg i en djup tallrik och blanda ner citronskal.
  • Rulla ostbollarna i pinjenötsblandningen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

67 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,4 g
Protein: 13,3 % 2,2 g
Fett: 75,2 % 5,7 g
Kolhydrater: 11,5 % 1,9 g
https://www.arla.se/recept/ostbollar-med-basilka-och-pinjenotter/