Ostbakad fänkål med nötter

35 min Buffé Förrätt
Ostbakad fänkål med nötter

En perfekt grönsaksrätt på buffé eller julbord. God som den är eller till kallskuret.

Ingredienser

Fänkål
500 g
2 dl
2 dl
Grovhackade hasselnötter
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Dela fänkålen i fjärdedelar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Häll över grädden och strö över ost och nötter.
  • Stek i mitten av ugnen 15-25 min beroende på storleken på fänkålen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

355 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,8 g
Protein: 14,9 % 13 g
Fett: 80,7 % 32,4 g
Kolhydrater: 4,4 % 3,8 g
https://www.arla.se/recept/ostbakad-fankal-med-notter/