Ost- och skinkpajklubbor

Ost- och skinkpajklubbor

Betyg

(52 st)

Lyxig portionsvariant av allas favoritpaj. Klubborna är lika goda varma som kalla.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

Pajdeg

Fyllning:

Till pensling:

  • 1 ägg

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kyl ca 20 min. Förbered fyllningen under tiden. Skär skinkan i riktigt små bitar och blanda med ost och timjan. Forma till 12 bollar. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen på mjölat bakbord. Stansa ut 24 rundlar, ca 7 cm i diameter. Lägg häften av rundlarna på plåt med bakplåtspapper. Lägg en glass- eller klubbpinne på varje rundel. Fördela ostbollarna på rundlarna och pensla kanterna med lite uppvispat ägg. Lägg på resten av degrundlarna och tryck till runt kanterna, ev med gaffel för fint mönster. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna på plåten. Servera gärna med Arla® Gräddfil.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 175 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem