Ost- och skinkpajklubbor

1 tim Brunch Frukost
Ost- och skinkpajklubbor

Lyxig portionsvariant av allas favoritpaj. Klubborna är lika goda varma som kalla.

Ingredienser

Pajdeg:

125 g
Vetemjöl
3½ dl
Kallt vatten
½ dl
Salt
1 krm
Kyld eller fryst pajdeg, ca 230 g
eller 1 pkt

Fyllning:

Tunt skivad skinka
60 g
75 g
Torkad timjan
1 tsk

Till pensling:

Ägg
1

Gör så här

  • Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kyl ca 20 min.
  • Förbered fyllningen under tiden.
  • Skär skinkan i riktigt små bitar och blanda med ost och timjan. Forma till 12 bollar.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Kavla ut degen på mjölat bakbord. Stansa ut 24 rundlar, ca 7 cm i diameter.
  • Lägg häften av rundlarna på plåt med bakplåtspapper. Lägg en glass- eller klubbpinne på varje rundel.
  • Fördela ostbollarna på rundlarna och pensla kanterna med lite uppvispat ägg.
  • Lägg på resten av degrundlarna och tryck till runt kanterna, ev med gaffel för fint mönster. Pensla med uppvispat ägg.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna på plåten.
  • Servera gärna med gräddfil.
Klart!

Näringsvärden, per st

Energi:

175 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/ost--och-skinpajklubbor/