Ost- och skinkpaj

Ost- och skinkpaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(271 st)

Klassisk ost- och skinkpaj med franska örtkryddor. Servera med en god sallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 port

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 20 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Hacka skinkan. Vispa ihop ägg, kvarg och kryddor. Blanda med skinka och ost. Häll blandningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen 30–35 min. Servera med en sallad.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 280 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 16 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem