Ost- och skinkpaj
1 tim
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Tillbehör
Frysbar
•
En klassisk ost- och skinkpaj går alltid hem – krämig och smakrik. Den lena osten, den rökta skinkan och den milda purjolöken får en perfekt balans i en frasig pajdeg bakad med riktigt smör. Servera med en frisk sallad för en komplett måltid som smakar hemlagat på riktigt.
Ingredienser
| 125 g | |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Iskallt vatten
|
1 - 2 msk |
|
Salt
|
1 krm |
Fyllning:
|
Purjolök
|
1 |
|---|---|
|
Rökt skinka
|
120 g |
| 1 tsk | |
|
Paprikapulver
|
2 tsk |
|
Ägg
|
3 |
| 3 dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
| 150 g |
|
Smörgåskrasse
|
1 ask |
|---|
Sallad:
|
Röd paprika
|
1 |
|---|---|
|
Gurka
|
1 |
|
Cocktailtomater
|
250 g |
|
Babyspenat
|
70 g |
|
Olivolja
|
2 tsk |
|
Äppelcidervinäger
|
1 tsk |
|
Salt
|
2 krm |
Gör så här
Sallad:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
537 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,2 g |
| Protein: | 14,7 % | 19,5 g |
| Fett: | 63,2 % | 38,4 g |
| Kolhydrater: | 22,1 % | 29,2 g |