Örtsås
10 min
•
Arbetstid: 10 min
Buffé
Tillbehör
•
En härligt grön örtsås med spenat och färska örter. Såsen passar utmärkt att servera till både fisk, grönsaksrätter och kött. Såsen går utmärkt att förbereda och förvara i kylen.
Ingredienser
|
Babyspenat
|
3 dl |
|---|---|
|
Färska örter, t ex dill, persilja, timjan och basilika
|
1½ dl |
|
Olivolja
|
½ dl |
| 2 dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
125 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,5 g |
| Protein: | 9,1 % | 2,8 g |
| Fett: | 85,4 % | 12,1 g |
| Kolhydrater: | 5,5 % | 1,7 g |