Örtsås

10 min
Arbetstid: 10 min
Buffé Tillbehör
Örtsås

En härligt grön örtsås med spenat och färska örter. Såsen passar utmärkt att servera till både fisk, grönsaksrätter och kött. Såsen går utmärkt att förbereda och förvara i kylen.

Ingredienser

Babyspenat
3 dl
Färska örter, t ex dill, persilja, timjan och basilika
1½ dl
Olivolja
½ dl
2 dl
Salt
½ tsk
Nymalen svartpeppar

Gör så här

  • Mixa spenat och örter med olivolja. Tillsätt yoghurt, lite åt gången.
  • Smaka av örtsåsen med salt och nymalen svartpeppar.
  • Låt stå kallt en stund innan den serveras så smakerna hinner sätta sig.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

125 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,5 g
Protein: 9,1 % 2,8 g
Fett: 85,4 % 12,1 g
Kolhydrater: 5,5 % 1,7 g
https://www.arla.se/recept/ortsas/