Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker

Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker

45 min Huvudrätt
Lättlagad fläskfilé i ett recept tillsammans med god sås med smak av senap och vitlök. Fräscha, ugnsstekta grönsaker till fläskfilén gör maträtten komplett.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/flaskfile-med-sas-och-ugnsstekta-gronsaker/

Gör så här

  • Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Skala potatis, morötter och lök. Skär alla grönsaker i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen.
  • Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Skär köttet i skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och krydda med peppar och rosmarin.
  • Vispa ihop grädde, vitlök och senap. Häll det bredvid köttet i pannan och smula i buljongtärningen. Låt det koka några min. Strö över persilja och servera med grönsakerna.
Klart!

Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.

Energi:

465 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Fläskfilé
500 g
Pressade vitlöksklyftor
2
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Torkad rosmarin
1 tsk
2½ dl
Dijonsenap
2 tsk
Köttbuljong
½ tärning
Hackad färsk persilja
1 msk
Ugnstekta grönsaker:
Potatis
400 g
Blandade rotfrukter t ex morötter, rödlök, squash
600 g
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm