Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker

Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker

45 min Huvudrätt
Lättlagad fläskfilé i ett recept tillsammans med god sås med smak av senap och vitlök. Fräscha, ugnsstekta grönsaker till fläskfilén gör maträtten komplett.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225°.
  • Skala potatis, morötter och lök. Skär alla grönsaker i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen.
  • Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Skär köttet i skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och krydda med peppar och rosmarin.
  • Vispa ihop grädde, vitlök och senap. Häll det bredvid köttet i pannan och smula i buljongtärningen. Låt det koka några min. Strö över persilja och servera med grönsakerna.
Klart!
Tips:

Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

465 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Fläskfilé
500 g
Pressade vitlöksklyftor
2
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Torkad rosmarin
1 tsk
2½ dl
Dijonsenap
2 tsk
Köttbuljong
½ tärning
Hackad färsk persilja
1 msk
Ugnstekta grönsaker:
Potatis
400 g
Blandade rotfrukter t ex morötter, rödlök, squash
600 g
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm