Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker

Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker

Betyg

(472 st)

Lättlagad fläskfilé i ett recept tillsammans med god sås med smak av senap och vitlök. Fräscha, ugnsstekta grönsaker till fläskfilén gör maträtten komplett.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Ugnstekta grönsaker:

  • 400 g potatis
  • 600 g blandade rotfrukter t ex morötter, rödlök, squash
  • 2 tsk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225 °. Skala potatis, morötter och lök. Skär alla grönsaker i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Skär köttet i skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Vispa ihop grädde, vitlök och senap. Häll det bredvid köttet i pannan och smula i buljongtärningen. Låt det koka några min. Strö över persilja.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 465 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem