Örtspäckad fläskfilé

45 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Örtspäckad fläskfilé

Denna fläskfilé är underbar bjudmat där rejäla kvistar av timjan och rosmarin ger mersmak. Servera med vackert grön örtsås. Låt gärna köttet vila 10 min innan servering.

Ingredienser

Fläskfilé
600 g
3 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Vitlöksklyfta
1
Färsk timjan
1 kruka
Färsk rosmarin
1 kruka

Grön honungssås:

Honung
1½ msk
Citron
rivet skal av ½
Salt
2 krm
2 dl

Till servering:

Potatis
750 g
Blandad grönsallad
100 g

Gör så här

  • Börja med att tvätta eller skala potatisen och koka den i lättsalta vatten.
  • Dela köttet i 4 bitar. Skär ett snitt på längden i varje bit. Salta och peppra.
  • Skala och finhacka vitlöken. Lägg vitlök och några kvistar timjan och rosmarin i köttbitarna. Fäst ihop med tandpetare.
  • Pensla runtom med smör-&rapsolja. Grilla eller stek köttet runtom ca 15 min.
  • Hacka resten av timjan och rosmarin och mixa med honung, citronskal och salt. Rör ner gräddfilen.
  • Servera köttet med såsen, potatis och sallad.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

430 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 36 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 13 g
https://www.arla.se/recept/ortspackad-flaskfile/