Örtspäckad fläskfilé
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Denna fläskfilé är underbar bjudmat där rejäla kvistar av timjan och rosmarin ger mersmak. Servera med vackert grön örtsås. Låt gärna köttet vila 10 min innan servering.
Ingredienser
|
Fläskfilé
|
600 g |
|---|---|
| 3 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Färsk timjan
|
1 kruka |
|
Färsk rosmarin
|
1 kruka |
Grön honungssås:
|
Honung
|
1½ msk |
|---|---|
|
Citron
|
rivet skal av ½ |
|
Salt
|
2 krm |
| 2 dl |
Till servering:
|
Potatis
|
750 g |
|---|---|
|
Blandad grönsallad
|
100 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
489 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,9 g |
| Protein: | 30,5 % | 36,7 g |
| Fett: | 35,1 % | 19,4 g |
| Kolhydrater: | 34,4 % | 41,4 g |