Örtspäckad fläskfilé
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•

Denna fläskfilé är underbar bjudmat där rejäla kvistar av timjan och rosmarin ger mersmak. Servera med vackert grön örtsås. Låt gärna köttet vila 10 min innan servering.
Ingredienser
Fläskfilé
|
600 g |
---|---|
3 msk | |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Färsk timjan
|
1 kruka |
Färsk rosmarin
|
1 kruka |
Grön honungssås:
Honung
|
1½ msk |
---|---|
Citron
|
rivet skal av ½ |
Salt
|
2 krm |
2 dl |
Till servering:
Potatis
|
750 g |
---|---|
Blandad grönsallad
|
100 g |
Gör så här
Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör
Energi:
430 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 36 g |
Kolhydrater: | 39 g |
Fett: | 13 g |

