Örtsås

Örtsås

10 min
Buffé
En härligt grön örtsås med spenat och färska örter. Såsen passar utmärkt att servera till både fisk, grönsaksrätter och kött. Såsen går utmärkt att förbereda och förvara i kylen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ortsas/

Gör så här

  • Mixa spenat och örter med olivolja. Tillsätt yoghurt, lite åt gången.
  • Smaka av örtsåsen med salt och nymalen svartpeppar.
  • Låt stå kallt en stund innan den serveras så smakerna hinner sätta sig.
Klart!
Energi:

1175 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 120 g

Ingredienser

Babyspenat
3 dl
Färska örter, t ex dill, persilja, timjan och basilika
1½ dl
Olivolja
½ dl
2 dl
Salt
½ tsk
Nymalen svartpeppar