Örtbröd med ost

Örtbröd med ost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(35 st)

Vackert örtbröd med rucola, basilika och persilja eller andra örter om du vill. Osten används både i degen och strös ovanpå innan de gräddas i ugnen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

Värm mjölken till fingervärme 37°. Mixa örterna med lite av mjölken. Smula jästen i en bunke och rör ut den i örtmjölken. Tillsätt resten av mjölken, smör, salt, honung, hälften av osten och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 1 timme. Sätt ugnen på 250°. Stjälp upp degen på mjölad bänk. Dela den i två delar och platta ut dem med händerna till 20 x 20 cm stora fyrkanter. Skär 2 cm breda remsor med en vass kniv. Vrid några varv och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resten av osten. Låt jäsa 10 min. Grädda i mitten av ugnen 10 – 12 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Tips:

Sprödvärm gärna bröden snabbt i ugnen innan servering.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag