Örtbröd med ost

Örtbröd med ost

Betyg

(24 st)

Vackert örtbröd med rucola, basilika och persilja eller andra örter om du vill. Osten används både i degen och strös ovanpå innan de gräddas i ugnen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

Gör så här:

Gör så här:

Värm mjölken till fingervärme 37°. Mixa örterna med lite av mjölken. Smula jästen i en bunke och rör ut den i örtmjölken. Tillsätt resten av mjölken, smör, salt, honung, hälften av osten och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 1 timme. Sätt ugnen på 250°. Stjälp upp degen på mjölad bänk. Dela den i två delar och platta ut dem med händerna till 20 x 20 cm stora fyrkanter. Skär 2 cm breda remsor med en vass kniv. Vrid några varv och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resten av osten. Låt jäsa 10 min. Grädda i mitten av ugnen 10 – 12 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Tips:

Sprödvärm gärna bröden snabbt i ugnen innan servering.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem