Ört- och dijonnaisesill

1 tim 15 min Brunch Buffé
Ört- och dijonnaisesill

En fräsch och krämig sillrätt där den milda smaken av dijonnaise blandas med härliga, färska örter. Denna sill är perfekt som en del av en buffé eller som en aptitretare på ett festligt bord. Låt smakerna sätta sig och njut av en klassisk rätt med en modern twist.

Ingredienser

5-minuterssill hela filéer
1 förp
Cornichons
1 dl
2 dl
Grovkornig dijonsenap
½ dl
Grovhackade färska blandade örter, t ex persilja, dill, basilika och gräslök
1½ dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Häll av spadet från sillfiléerna och skär sillen i bitar. Skiva cornichons i tunna skivor. Lägg både sill och cornichons i en skål.
  • Rör ihop crème fraiche och dijonsenap till en jämn sås. Tillsätt de hackade örterna.
  • Blanda såsen med sill och cornichons i skålen och rör om försiktigt.
  • Låt sillen stå i kylskåp minst 1 timme innan servering så att smakerna får sätta sig. Smaka ev upp med lite salt och nymalen svartpeppar.
  • Servera ört- och dijonnaisesillen med knäckebröd eller nykokt potatis.

Serveringsförslag:

Dijonnaise
10 min
Dijonnaise
(58)
Klart!

Variation: För extra smak kan du byta ut några av örterna mot t.ex. citrontimjan eller ramslök om du vill ge rätten en lite mer spännande twist.

Förvaring: Sillen kan förvaras i kylskåp i upp till 4 dagar. Det gör att smakerna mognar ytterligare och blir ännu godare.

Näringsvärden, per port

Energi:

302 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 0,6 g
Protein: 7,2 g
Kolhydrater: 16,7 g
Fett: 23,2 g
https://www.arla.se/recept/ort--och-dijonnaisesill/