Ört- och dijonnaisesill
1 tim 15 min
Brunch
Buffé
•
&format=webp)
En fräsch och krämig sillrätt där den milda smaken av dijonnaise blandas med härliga, färska örter. Denna sill är perfekt som en del av en buffé eller som en aptitretare på ett festligt bord. Låt smakerna sätta sig och njut av en klassisk rätt med en modern twist.
Ingredienser
5-minuterssill hela filéer
|
1 förp |
---|---|
Cornichons
|
1 dl |
2 dl | |
Grovkornig dijonsenap
|
½ dl |
Grovhackade färska blandade örter, t ex persilja, dill, basilika och gräslök
|
1½ dl |
Salt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Serveringsförslag:
Variation: För extra smak kan du byta ut några av örterna mot t.ex. citrontimjan eller ramslök om du vill ge rätten en lite mer spännande twist.
Förvaring: Sillen kan förvaras i kylskåp i upp till 4 dagar. Det gör att smakerna mognar ytterligare och blir ännu godare.
Näringsvärden, per port
Energi:
302 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 0,6 g |
Protein: | 7,2 g |
Kolhydrater: | 16,7 g |
Fett: | 23,2 g |

