Nougatmousse med kanderade hasselnötter

Nougatmousse med kanderade hasselnötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(67 st)

Läcker och fluffig nougatmousse med smetana som kan förberedas i god tid innan gästerna kommer. Servera i portionsglas och dekorera med kanderade hasselnötter.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl hasselnötter
  • ¾ dl strösocker
  • 1½ msk vatten

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Dela nougaten i bitar. Koka upp smetana. Ta från värmen, lägg i nougaten och rör om tills den har smält. Låt svalna och ställ sedan i kyl. Koka upp socker och vatten. Rör ner nötterna så det blir sockerkristaller och helt vitt. Fortsätt att röra tills det får färg. Häll upp på bakplåtspapper. Låt svalna och grovhacka. Vispa nougatsmeten fluffig och fördela i glas. Toppa med nötterna.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 615 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 50 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag