Nötpaj

Nötpaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(63 st)

En riktig godispaj att servera till fikat eller som dessert. Gärna med vispad grädde smaksatt med finhackad mynta.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 bitar

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär smöret i tunna skivor. Arbeta ihop smör, mjöl och socker till en deg för hand eller i matberedare. Tryck ut den i en pajform ca 24 cm i diameter eller i en rektangulär form, 15x25 cm. Låt stå i kyl minst 30 min. Rosta nötterna i en långpanna mitt i ugnen. Passa noga. Låt svalna något. Gnugga dem i händerna så skalet lossnar. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Lägg socker, smör, kakao, mjöl, mjölk och sirap i en kastrull. Värm under omrörning tills det börjar sjuda. Rör ner nötterna. Häll nötfyllningen i pajskalet och grädda ytterligare 8-10 min. Låt pajen svalna.

Tips:

För variation, blanda i andra nötter såsom pecannötter, valnötter och cashewnötter.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem