Nötkaka
Efterrätt
Fika
•

Den här saftiga mjuka nötkakan som bakas på hasselnötsmjöl blir extra maffig om den toppas med hasselnötskräm och rostade hasselnötter. Servera gärna nötkakan med lättvispad grädde.

Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
150 g | |
Ägg
|
3 |
Strösocker
|
2 dl |
Vetemjöl
|
2 dl |
Hasselnötsmjöl (100 g)
|
2½ dl |
Bakpulver
|
2 tsk |
½ dl |
Till garnering:
Nötkräm, t ex Nutella
|
ca 1 dl |
---|---|
Rostade hasselnötter
|
Gör så här
Näringsvärden, per bit utan garnering
Energi:
262 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 24 g |
Fett: | 17 g |

