Nötkaka
Efterrätt
Fika
•
Den här saftiga mjuka nötkakan som bakas på hasselnötsmjöl blir extra maffig om den toppas med hasselnötskräm och rostade hasselnötter. Servera gärna nötkakan med lättvispad grädde.
Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
| 150 g | |
|
Ägg
|
3 |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Vetemjöl
|
2 dl |
|
Hasselnötsmjöl (100 g)
|
2½ dl |
|
Bakpulver
|
2 tsk |
| ½ dl |
Till garnering:
|
Nötkräm, t ex Nutella
|
ca 1 dl |
|---|---|
|
Rostade hasselnötter
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
260 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,7 g |
| Protein: | 5,9 % | 3,8 g |
| Fett: | 58,5 % | 17,2 g |
| Kolhydrater: | 35,6 % | 22,8 g |