Nötfrästa räkor på spenatbädd

Nötfrästa räkor på spenatbädd

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(59 st)

Sugen på något riktigt fredagsgott? Fräs skaldjur, nötter och spenat och smaksätt med chili, lök och vitlök. Servera med citronklyftor.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g räkor med skal
  • ½ färsk röd chili
  • 50 g hasselnötter
  • 1 liten gul lök à 75 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g färsk spenat
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här:

Gör så här:

Skala räkorna. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Grovhacka nötterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Smält hälften av smöret i en traktörpanna. Lägg i löken när smöret är ljusgult. Låt fräsa ca 2 min. Låt spenaten fräsa med löken tills all vätska kokat in. Krydda med salt och peppar. Fördela spenaten på tallrikar. Låt det resterande smöret smälta ner i en kastrull. Lägg i räkor, chili och nötter och låt fräsa hastigt under omrörning tills allt är genomvarmt. Fördela räkfräset på spenatbädden.

Näringsvärden, per portion

  • Energi: 200 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem