Nötfrästa räkor på spenatbädd

Nötfrästa räkor på spenatbädd

Betyg

(59 st)

Sugen på något riktigt fredagsgott? Fräs skaldjur, nötter och spenat och smaksätt med chili, lök och vitlök. Servera med citronklyftor.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g räkor med skal
  • ½ färsk röd chili
  • 50 g hasselnötter
  • 1 liten gul lök à 75 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g färsk spenat
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här:

Gör så här:

Skala räkorna. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Grovhacka nötterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Smält hälften av smöret i en traktörpanna. Lägg i löken när smöret är ljusgult. Låt fräsa ca 2 min. Låt spenaten fräsa med löken tills all vätska kokat in. Krydda med salt och peppar. Fördela spenaten på tallrikar. Låt det resterande smöret smälta ner i en kastrull. Lägg i räkor, chili och nötter och låt fräsa hastigt under omrörning tills allt är genomvarmt. Fördela räkfräset på spenatbädden.

Näringsvärden, per portion

  • Energi: 200 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem