Nötfärsbiffar med franska örter

Nötfärsbiffar med franska örter

1 tim Huvudrätt
Goda örter och vitlök gör köttfärsbiffarna franskinspirerade. Passar extra bra med ugnsstekta grönsaker och örtig sås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/notfarsbiffar-med-franska-orter/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Smält smöret i en långpanna i ugnen. Lägg i rotfrukter och örtkrydda. Rör om och stek i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Blanda färs, salt, peppar, örtkrydda, vitlök och mjölk. Forma 8 biffar och stek dem i smör i en stekpanna.
  • Ta upp biffarna och håll dem varma.
  • Vispa ihop grädde, mjöl, fond, soja och örtkrydda i pannan. Koka upp och låt koka på svag värme 3-5 min.
  • Servera biffarna med sås och rotfrukter.
Klart!
Energi:

443 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Nötfärs
400 g
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
1 krm
Franska örter
2 tsk
Vitlöksklyfta, finriven
1
1 dl
1 msk
Sås:
2½ dl
Vetemjöl
1 msk
Kalvfond
½ msk
Kinesisk soja
1 tsk
Franska örter
½ tsk
Ugnsstekta rotfrukter:
Blandade rotfrukter t ex potatis, palsternacka, morot, rödlök
1 kg
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm