Nötfärsbiffar med franska örter

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Nötfärsbiffar med franska örter

Kryddiga nötfärsbiffar med smak av franska örter och vitlök, serveras tillsammans med härligt ugnsstekta rotfrukter och en krämig örtsås. En klassisk, smakrik middag som för tankarna till det franska köket, perfekt för både vardag och fest.

Ingredienser

Nötfärs
400 g
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
1 krm
Franska örter
2 tsk
Vitlöksklyfta, finriven
1
1 dl
1 msk

Sås:

2½ dl
Vetemjöl
1 msk
Kalvfond
½ msk
Kinesisk soja
1 tsk
Franska örter
½ tsk

Ugnsstekta rotfrukter:

Blandade rotfrukter t ex potatis, palsternacka, morot, rödlök
1 kg
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Smält smöret i en långpanna i ugnen. Lägg i rotfrukter och örtkrydda. Rör om och stek i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Blanda färs, salt, peppar, örtkrydda, vitlök och mjölk. Forma 8 biffar och stek dem i smör i en stekpanna.
  • Ta upp biffarna och håll dem varma.
  • Vispa ihop grädde, mjöl, fond, soja och örtkrydda i pannan. Koka upp och låt koka på svag värme 3-5 min.
  • Servera biffarna med sås och rotfrukter.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

443 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 26 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 24 g
https://www.arla.se/recept/notfarsbiffar-med-franska-orter/