Nötfärsbiffar med franska örter
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Kryddiga nötfärsbiffar med smak av franska örter och vitlök, serveras tillsammans med härligt ugnsstekta rotfrukter och en krämig örtsås. En klassisk, smakrik middag som för tankarna till det franska köket, perfekt för både vardag och fest.
Ingredienser
Nötfärs
|
400 g |
---|---|
Salt
|
¾ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Franska örter
|
2 tsk |
Vitlöksklyfta, finriven
|
1 |
1 dl | |
1 msk |
Sås:
2½ dl | |
Vetemjöl
|
1 msk |
Kalvfond
|
½ msk |
Kinesisk soja
|
1 tsk |
Franska örter
|
½ tsk |
Ugnsstekta rotfrukter:
Blandade rotfrukter t ex potatis, palsternacka, morot, rödlök
|
1 kg |
---|---|
1 msk | |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
443 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 26 g |
Kolhydrater: | 27 g |
Fett: | 24 g |

