Nötfärsbiff med spetskålslaw

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Nötfärsbiff med spetskålslaw

Nötfärsbiffar med en matigare och mer robust coleslaw på spetskål, med milda smaker från örter Den krämiga kålen lyfter de klassiska nötfärsbiffarna.

Ingredienser

Nötfärs
500 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Ströbröd
2 msk
Vatten
1 dl
Ägg
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Kålslaw:

Spetskål
300 g
Salt
½ tsk
Potatis
250 g
2 dl

Gör så här

  • Börja med kålslaw.
  • Skala och tärna potatisen. Koka den några min i lättsaltat vatten. Kyl den snabbt i kallt vatten.
  • Strimla kålen och lägg den tillsammans med saltet i en sil. Låt dra ca 5 min. Pressa ur så mycket vatten som möjligt. Blanda potatis, kål och crème fraiche.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i lite smör-&rapsolja, låt svalna.
  • Rör ihop vatten och ströbröd och låt svälla ca 5 min.
  • Blanda samman alla ingredienser till en smidig smet. Forma 4 stora eller 8 små platta biffar. Stek dem i smör-&rapsolja 2-3 min på varje sida.
  • Servera biffarna med kålslaw.
Klart!
https://www.arla.se/recept/notfarsbiff-med-spetskalslaw/