Norska fiskbullar i mild citronsås
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Milda smaker gör de här bullarna till en familjefavorit. Fisken behöver inte vara färsk, det går lika bra med tinad från frysen.
Ingredienser
|
Torskfilé, skinn- och benfri
|
500 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
| 3 msk | |
|
Ägg
|
2 |
|
Ströbröd
|
1 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
| 3 dl | |
|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Finskuren färsk gräslök
|
½ dl |
|
Stenbitsrom
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
589 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,8 g |
| Protein: | 20,6 % | 29,9 g |
| Fett: | 65,2 % | 43,4 g |
| Kolhydrater: | 14,2 % | 20,5 g |