Nordafrikansk kycklinggryta
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Smakrik och festlig kycklinggryta som doftar ljuvligt av kardemumma och kanel. Toppa gärna grytan med färska fikon vid servering.
Ingredienser
|
Kycklinglårfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Salt
|
1 tsk |
| 2 msk | |
|
Svartpeppar
|
½ tsk |
|
Kanelstänger
|
2 |
|
Stötta kardemummakärnor
|
½ tsk |
|
Kycklingfond
|
1 msk |
|
Kinesisk soja
|
1 tsk |
|
Torkade aprikoser
|
1 dl |
|
Vatten
|
3 dl |
|
Couscous
|
3 dl |
|---|---|
|
Färska färska fikon
|
2 |
|
Färsk mynta
|
1 kruka |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
564 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,2 g |
| Protein: | 28,9 % | 40,1 g |
| Fett: | 27,9 % | 17,8 g |
| Kolhydrater: | 43,2 % | 60 g |