Nobissås
20 min
Tillbehör
•
Nobissås, eller nobisdressing, är skapad av kocken Werner Vögeli. Han jobbade som köksmästare på Operakällaren i Stockholm. Nobissås är en emulsionssås med smak av dijonsenap, vitlök och färsk gräslök. Såsen är underbart god att servera till alla typer av lax, äggrätter, lätt kokta grönsaker och räkor.
Ingredienser
|
Ägg, rumsvarmt
|
1 |
|---|---|
|
Vitvinsvinäger
|
2 tsk |
|
Dijonsenap
|
1 tsk |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Matolja
|
2 dl |
| 1 msk | |
|
Fint skuren färsk gräslök
|
2 msk |
|
Nymalen svartpeppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per dl
Energi:
861 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,1 g |
| Protein: | 1,7 % | 3,7 g |
| Fett: | 97,7 % | 95,1 g |
| Kolhydrater: | 0,6 % | 1,3 g |