New York cheesecake

New York cheesecake

2 tim
Fika Efterrätt
En äkta New York cheesecake har en riktigt krämig fyllning, och den bakas länge i ugnen på låg temperatur. Det viktigt att färskost och ägg är rumstempererade vid tillagningen så kakan inte spricker. Välj om du vill servera din New York cheesecake med eller utan hallonsås!
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/new-york-cheesecake/

Gör så här

  • Värm ugnen till 180°.
  • Sätt ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm i diameter. Smörj kanterna.
  • Mixa kexen och blanda med smält smör.
  • Tryck ut smulblandningen i en springformen. Förgrädda i ugn ca 10 min.
  • Vispa färskost, socker och vanilj till en jämn smet. Smaksätt med citronskal och saft.
  • Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Sikta i mjölet och blanda till en slät smet.
  • Häll smeten i formen och grädda i ugn på 100° ca 90 min. Den ska inte vara lös i mitten då den tas ut. Innertemperaturen ska vara runt 70°.
  • Låt New york cheesecake kallna i kylen, gärna under natten.
  • Koka upp hallon i en liten kastrull. Blanda ner florsocker. Sila blandningen för att få bort kärnorna.
  • Dra ett varv längs med formens kant med en varm vass kniv. Lossa försiktigt formen från kakan. Dra bort bakplåtspappret och lägg cheescaken på ett fat.
  • Bred på hallonsåsen och toppa New York cheesecake med färska hallon.
Klart!
Energi:

479 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Digestivekex
15
100 g
Fyllning:
900 g
Strösocker
2½ dl
Vaniljpulver
2 krm
Citron finrivet skal och saft
1
Ägg rumstempererade
5
Vetemjöl
¾ dl
Hallonsås:
Frysta hallon
225 g
Florsocker
3 - 4 msk
Färska hallon