Nattjästa baguetter med yoghurt

Nattjästa baguetter med yoghurt

45 min
Buffé Frukost
Går att frysa
Gör nattjästa baguetter! Det är lyxigt att bjuda på nygräddat bröd till frukost eller brunch, och inte alls svårt då degen enkelt rörs ihop dagen innan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/nattjasta-yoghurtbaguetter/

Gör så här

  • Dag 1: Rör ihop yoghurt, jäst, salt och honung i en bunke.
  • Tillsätt hälften av pumpakärnorna och det mesta av mjölet. Rör till en jämn deg. Ställ kallt över natten eller ca 8 tim.
  • Dag 2: Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Knåda ihop degen på mjölad arbetsbänk.
  • Skär ut 8 längder och vrid till tunna baguetter, ca 15 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 15 min.
  • Pensla längderna med smör-&rapsolja och strö över resten av pumpakärnorna och lite flingsalt.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Låt svalna på galler utan bakduk.
Klart!
Energi:

210 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Arla Ko® Eko Yoghurt, naturell
2½ dl
Jäst, ca 13 g
¼ pkt
Salt
1 tsk
Honung
1 msk
Pumpakärnor
1 dl
Vetemjöl special
4 dl
2 msk
Flingsalt