Nattjästa baguetter med yoghurt

Nattjästa baguetter med yoghurt

Betyg

(103 st)

Gör nattjästa baguetter! Det är lyxigt att bjuda på nygräddat bröd till frukost eller brunch, och inte alls svårt då degen enkelt rörs ihop dagen innan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 st

  • 2½ dl Arla® ekologisk yoghurt naturell
  • ¼ pkt jäst, ca 13 g
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1 dl pumpakärnor
  • 4 dl vetemjöl special
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Dag 1: Rör ihop yoghurt, jäst, salt och honung i en bunke. Tillsätt hälften av pumpakärnorna och det mesta av mjölet. Rör till en jämn deg. Ställ kallt över natten eller ca 8 tim. Dag 2: Sätt ugnen på 250°. Knåda ihop degen på mjölad arbetsbänk. Skär ut 8 längder och vrid till tunna baguetter, ca 15 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 15 min. Pensla längderna med smör-&rapsolja och strö över resten av pumpakärnorna och lite flingsalt. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Näringsvärden, per per st

  • Energi: 210 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem