Nattjästa baguetter med yoghurt

Nattjästa baguetter med yoghurt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(119 st)

Gör nattjästa baguetter! Det är lyxigt att bjuda på nygräddat bröd till frukost eller brunch, och inte alls svårt då degen enkelt rörs ihop dagen innan.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 8 st

  • 2½ dl Arla® ekologisk yoghurt naturell
  • ¼ pkt jäst, ca 13 g
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1 dl pumpakärnor
  • 4 dl vetemjöl special
  • 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • flingsalt

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Dag 1: Rör ihop yoghurt, jäst, salt och honung i en bunke. Tillsätt hälften av pumpakärnorna och det mesta av mjölet. Rör till en jämn deg. Ställ kallt över natten eller ca 8 tim. Dag 2: Sätt ugnen på 250°. Knåda ihop degen på mjölad arbetsbänk. Skär ut 8 längder och vrid till tunna baguetter, ca 15 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 15 min. Pensla längderna med smör-&rapsolja och strö över resten av pumpakärnorna och lite flingsalt. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Näringsvärden, per per st

  • Energi: 210 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag