Nasi Goreng
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
•
Nasi Goreng betyder stekt ris på indonesiska. Byter man riset mot nudlar kallas rätten Bami Goreng.
Ingredienser
|
Ris (ca 3 dl kokt)
|
1 dl |
|---|---|
|
Stekt benfri fläskkarré, fläskkotlett eller kyckling
|
400 g |
|
Gul lök
|
1 |
|
Salladskål
|
400 g |
|
Rapsolja
|
1 msk |
|
Bladspenat
|
100 g |
|
Japansk soja
|
3 msk |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
½ tsk |
Sås:
| 2 dl | |
|
Sweet chilisås
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
407 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 24,8 % | 24,8 g |
| Fett: | 45 % | 20,7 g |
| Kolhydrater: | 30,2 % | 30,2 g |