Nachosemla
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Fika
•
Nachosemla är något så underbart enkelt som vetetortillas som rostas krispiga i ugn med brynt smör, kardemumma och socker. Sedan dippas krispiga nachos i mandelmassakräm och lättvispad grädde. Lätt att laga och försvinnande gott!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
| 100 g | |
|
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
|
Strösocker
|
3 msk |
|
Vete tortillabröd, medium
|
4 |
Till servering:
|
Mandelmassa
|
200 g |
|---|---|
| ½ dl | |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
För bästa resultat när du ska vispa din grädde kan du tänka på följande: Se till att både bunke och grädde är riktigt kall. Vispa långsamt med lätt lutad bunke för att tillåta luft att komma in, det gör grädden fluffigare. När det är lätt att bilda toppar med vispen är grädden luftig och färdig.
Näringsvärden, per port
Energi:
492 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,8 g |
| Protein: | 5,5 % | 6,7 g |
| Fett: | 60,9 % | 33,9 g |
| Kolhydrater: | 33,6 % | 40,7 g |