Nachos och ostdip med örter

10 min Buffé Förrätt
Nachos och ostdip med örter

Krispiga tortillachips med en varm, smältande ostdip med örter, toppad med picklad rödlök, jalapeño och färsk koriander. En smakrik och färgstark favorit att dela med vänner – perfekt till fredagskvällen eller som ett lättlagat partyplock.

Ingredienser

2 dl
150 g
Majsstärkelse
1 tsk
Vitlöksklyfta
1
Finhackade färska örter, t ex basilika och bladpersilja
1 dl
Svartpeppar
1 krm
Majschips
200 g

Topping:

Picklad rödlök
1 dl
Färsk grön jalapeño
1
Färsk koriander
1 kruka

Gör så här

  • Värm crème fraiche, ost, majsstärkelse, vitlök och senap i en kastrull på medelvärme.
  • Rör hela tiden tills osten smält och blandningen blivit jämn och krämig – den ska inte koka.
  • Ta av från värmen, rör ner örter, smaka av med salt och peppar.
  • Lägg upp tortillachips på ett stort fat eller plåt. Ringla över den varma ostdippen.
  • Toppa med picklad rödlök, skivad jalapeños och färsk koriander. Servera direkt.
Klart!

Picklad rödlök gör du enkelt själv – blanda 1 dl ättiksprit (12 %), 2 dl socker, 3 dl vatten, koka upp och häll över tunt skivad rödlök. Låt stå minst 30 min.

https://www.arla.se/recept/nachos-och-ostdip-med-orter/