Nachos och ostdip med örter
10 min
Buffé
Förrätt
•
Krispiga nachos med en varm, smältande ostdip med örter, toppad med picklad rödlök, jalapeño och färsk koriander. En smakrik och färgstark favorit att dela med vänner – perfekt till fredagskvällen eller som ett lättlagat partyplock.
Ingredienser
| 2 dl | |
| 150 g | |
|
Majsstärkelse
|
1 tsk |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Finhackade färska örter, t ex basilika och bladpersilja
|
1 dl |
|
Salt och svartpeppar
|
|
Nachochips
|
200 g |
|---|
Topping:
|
Picklad rödlök
|
1 dl |
|---|---|
|
Färsk grön jalapeño
|
1 |
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Picklad rödlök gör du enkelt själv – blanda 1 dl ättiksprit (12 %), 2 dl socker, 3 dl vatten, koka upp och häll över tunt skivad rödlök. Låt stå minst 30 min.
Näringsvärden, per port
Energi:
525 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,6 g |
| Protein: | 11 % | 14,2 g |
| Fett: | 58,1 % | 34,5 g |
| Kolhydrater: | 30,9 % | 39,9 g |