Mustig höstsoppa

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Mustig höstsoppa

Fyllig, smakrik och färggrann middagssoppa. Det rökta fläsket ger extra krydda.

Ingredienser

Blandade rotfrukter t ex potatis, rotselleri, morot, palsternacka
750 g
Gul lök
1
Vatten
8 dl
Hönsbuljong eller grönsaksbuljong
2 tärningar
Rökt fläsk
100 g
Vitlöksklyftor
2
2 dl
Färska örter t ex timjan, rosmarin, gräslök
1 dl

Gör så här

  • Skala rotfrukter och lök och dela dem i bitar. Mixa rotfrukter och lök, lite i taget i en matberedare.
  • Häll hälften av blandningen i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka ca 5 min.
  • Mixa soppan slät i en matberedare.
  • Skär fläsket i små tärningar. Skala och hacka vitlöken. Fräs det i smör i kastrullen.
  • Häll i den mixade soppan, de okokta rotfrukterna, crème fraiche och örter. Låt soppan koka ca 5 min. Smaka av med salt.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

410 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/mustig-hostsoppa/