Munkar
1 tim 40 min
•
Arbetstid: 30 min
Brunch
Fika
•
Munkar friteras i olja och doppas på klassiskt vis i en blandning av kanel och socker. Men toppingen kan varieras i all oändlighet!
Ingredienser
|
Jäst
|
25 g |
|---|---|
| 75 g | |
| 4 dl | |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
|
Vetemjöl, ca 13 dl
|
780 g |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Ägg
|
2 |
|
Citron
|
rivet skal av 1 |
Till fritering
|
Rapsolja
|
1 liter |
|---|
Garnering:
|
Strösocker
|
2 dl |
|---|---|
|
Malen kanel
|
½ msk |
|
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Har du ingen termometer kan du kontrollera temperaturen genom att lägga en liten brödbit i oljan. Blir den gyllenbrun på 1 min är temperaturen rätt.
Näringsvärden, per st
Energi:
526 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,5 g |
| Protein: | 3 % | 3,9 g |
| Fett: | 67,3 % | 40 g |
| Kolhydrater: | 29,7 % | 38,4 g |