Mousse på ädelost med gula russin och mandel

3 tim 30 min
Arbetstid: 30 min
Dessert Förrätt
Mousse på ädelost med gula russin och mandel

Salt och smakrik ädelost blir till gräddig och härlig mousse. Skär moussen i rutor och rulla dem i söta russin och mandel – vackert och gott!

Ingredienser

150 g
Gelatinblad
4
4 dl
Salt och peppar
Ljusa russin
1 dl
Skållad skalad mandel
½ dl

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
  • Riv eller mosa osten. Värm 2 dl av grädden tillsammans med osten. Ta upp gelatinbladen och rör ner i ostblandningen tills de har smält. Låt svalna något.
  • Vispa resten av grädden lätt och rör ner i blandningen. Smaka av med salt och peppar.
  • Klä en form, ca 16x12 cm, med plastfolie. Häll blandningen i formen och låt stå i kyl 3-4 tim.
  • Hacka mandeln och rosta den i en torr varm stekpanna. Låt svalna.Hacka russinen och blanda med mandeln.
  • Stjälp upp moussen på en skärbräda. Skär den i fyrkanter och vänd runt dem i mandel- och russinhacket.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

590 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,4 g
Protein: 8,3 % 12 g
Fett: 82,9 % 55,3 g
Kolhydrater: 8,8 % 12,8 g
https://www.arla.se/recept/mousse-pa-adelost-med-gula-russin-och-mandel/