Friterad kyckling

Friterad kyckling

45 min Huvudrätt
Att bjuda på friterad kyckling brukar vara mycket uppskattat. Denna friterade kyckling är både kryddig och krispig. Passar utmärkt att servera med selleristavar och smakrik blue cheese dip.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Halvera kycklinglårfiléerna och lägg i en skål. Blanda ner gräddfil och kryddor. Låt stå minst 30 min.
  • Blanda alla torra ingredienser till paneringen i en djup tallrik. Vänd ner kycklingen i mjölblandningen. Låt stå i rumstemperatur ca 10 min så att mjölet torkar in lite.
  • Hetta upp oljan till ca 180° i en bred kastrull eller traktörpanna. Fritera kycklingen ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Vänd kycklingen i mjölet en gång till. Fritera ytterligare 2 min.
Blue cheese dip:
  • Mosa osten i en skål. Rör ner gräddfilen och smaka av med salt och peppar.
  • Servera friterad kyckling med blue cheese dip och selleristavar.
Klart!

Ingredienser

Kycklinglårfilé
450 g
1 dl
Paprikapulver
2 tsk
Vitlökspulver
2 tsk
Salt
1 tsk
Cayennepeppar
2 krm
Panering:
Vetemjöl
2 dl
Paprikapulver
1 msk
Bakpulver
1 tsk
Salt
1 tsk
Olja, till fritering
7 dl
Blue cheese dip:
140 g
3 dl
Salt och svartpeppar
Blekselleri, till servering