Moussaka med potatis
1 tim
Middag
Frysbar
•
&format=webp)
Moussaka med potatis är ett mumsigt recept att bjuda på till helgmiddag. Varva råstekt potatis med oreganodoftande lammfärssås och krämig mornaysås. Avsluta med ett lager riven gruyère och gratinera tills gyllene. Servera moussaka med krispiga grönsaker och oliver.
Ingredienser
Potatis
|
500 g |
---|---|
2 msk |
Lammfärssås:
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
1 msk | |
Torkad timjan
|
1 tsk |
Torkad oregano
|
1 tsk |
Lammfärs
|
500 g |
Rött matlagningsvin
|
½ dl |
Tomatpuré
|
1 msk |
Konserverade körsbärstomater
|
400 g |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 tsk |
Mornaysås (ostsås):
25 g | |
Vetemjöl
|
½ dl |
5 dl | |
Äggulor
|
2 |
Falbygdens® Gruyère
|
150 g |
Salt
|
1 krm |
Grovmalen svartpeppar
|
1 krm |
Sallad:
Rucola
|
65 g |
---|---|
Gurka
|
1 |
Rädisor
|
1 knippe |
Svarta oliver
|
1 dl |
Olivolja
|
1 msk |
Flingsalt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Mornaysås (ostsås):
Sallad:
Lägg till recept till tillagad
Näringsvärden, per port
Energi:
606 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,5 g |
Protein: | 19,6 % | 29,2 g |
Fett: | 61,3 % | 42 g |
Kolhydrater: | 18,9 % | 28,2 g |

