Moussaka med muskot
2 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•

Muskot ger en mild pepprighet till den här moussakan och alla nötallergiker kan andas ut, muskotnöt är ingen nöt utan en kärna så fritt fram att laga och äta!
Ingredienser
Köttfärssåsen:
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Morot
|
1 |
Blekselleri
|
1 stjälk |
Svenskt Smör från Arla®
|
50 g |
Färsk oregano
|
1 tsk |
Nötfärs
|
400 g |
Tomatpuré
|
2 msk |
Salt
|
1½ tsk |
Svartpeppar
|
½ tsk |
Malen muskot
|
2 krm |
Krossade tomater à 400 g
|
1 burk |
Arla Ko® Standardmjölk
|
1 dl |
Aubergine
|
1 |
---|---|
Salt
|
2 tsk |
Mjölig potatis
|
400 g |
Kelda® Bechamelsås
|
5 dl |
Arla Köket® Riven ost gratäng
|
2 dl |
Svartpeppar
|
2 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
610 kcal
Näringsvärden per port | |
---|---|
Protein: | 35 g |
Fett: | 34 g |
Kolhydrater: | 37 g |

