Mountain Chocolatecake

Mountain Chocolatecake

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(60 st)

En ljuvlig kladdkaka med extra allt! Fullmatad med nötter och bitar av kola och mörk choklad är denna chokladkaka något alldeles särskilt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 150 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1¼ dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl paranötter
  • 1½ dl salta jordnötter
  • 2 dl minimarshmallows
  • 100 g mjuka kolor t ex Dumle
  • 100 g mörk choklad 70% kakaohalt
  • kokosflingor till formen

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl i en skål. Tillsätt smöret och rör till en jämn smet. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och ströa med kokosflingor. Hacka nötterna och skär choklad och kolor i små bitar max 1x1 cm. Rör ner det i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 30-35 min. Låt gärna kakan stå några timmar i kylskåpet för bästa smak.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 430 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem