Mountain Chocolatecake

Mountain Chocolatecake

50 min Mellanmål
En ljuvlig kladdkaka med extra allt! Fullmatad med nötter och bitar av kola och mörk choklad är denna chokladkaka något alldeles särskilt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mountain-chocolatecake/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt.
  • Blanda vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl i en skål.
  • Tillsätt smöret och äggsmeten och rör till en jämn smet.
  • Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och ströa med kokosflingor.
  • Hacka nötterna och skär choklad och kolor i små bitar max 1x1 cm. Rör ner det i smeten.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 30-35 min.
  • Låt gärna kakan stå några timmar i kylskåpet för bästa smak.
Klart!
Energi:

430 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 43 g
Fett: 24 g

Ingredienser

150 g
Ägg
3
Strösocker
3 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Salt
1 krm
Kakao
1¼ dl
Vetemjöl
2 dl
Paranötter
1 dl
Salta jordnötter
1½ dl
Minimarshmallows
2 dl
Mjuka kolor t ex Dumle
100 g
Mörk choklad 70% kakaohalt
100 g
Kokosflingor till formen