Mountain Chocolatecake

50 min
Arbetstid: 20 min
Fika
Frysbar
Mountain Chocolatecake

En ljuvlig kladdkaka med extra allt! Fullmatad med nötter och bitar av kola och mörk choklad är denna chokladkaka något alldeles särskilt.

Ingredienser

150 g
Ägg
3
Strösocker
3 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Salt
1 krm
Kakao
1¼ dl
Vetemjöl
2 dl
Paranötter
1 dl
Salta jordnötter
1½ dl
Minimarshmallows
2 dl
Mjuka kolor t ex Dumle
100 g
Mörk choklad 70% kakaohalt
100 g
Kokosflingor till formen

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt.
  • Blanda vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl i en skål.
  • Tillsätt smöret och äggsmeten och rör till en jämn smet.
  • Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och ströa med kokosflingor.
  • Hacka nötterna och skär choklad och kolor i små bitar max 1x1 cm. Rör ner det i smeten.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 30-35 min.
  • Låt gärna kakan stå några timmar i kylskåpet för bästa smak.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

428 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 3,6 g
Protein: 6,9 % 7,3 g
Fett: 51,4 % 24,9 g
Kolhydrater: 41,7 % 43,9 g
https://www.arla.se/recept/mountain-chocolatecake/