Mountain Chocolatecake

50 min Fika
Frysbar
Mountain Chocolatecake

En ljuvlig kladdkaka med extra allt! Fullmatad med nötter och bitar av kola och mörk choklad är denna chokladkaka något alldeles särskilt.

Ingredienser

150 g
Ägg
3
Strösocker
3 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Salt
1 krm
Kakao
1¼ dl
Vetemjöl
2 dl
Paranötter
1 dl
Salta jordnötter
1½ dl
Minimarshmallows
2 dl
Mjuka kolor t ex Dumle
100 g
Mörk choklad 70% kakaohalt
100 g
Kokosflingor till formen

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt.
  • Blanda vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl i en skål.
  • Tillsätt smöret och äggsmeten och rör till en jämn smet.
  • Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och ströa med kokosflingor.
  • Hacka nötterna och skär choklad och kolor i små bitar max 1x1 cm. Rör ner det i smeten.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 30-35 min.
  • Låt gärna kakan stå några timmar i kylskåpet för bästa smak.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

430 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 8 g
Kolhydrater: 43 g
Fett: 24 g
https://www.arla.se/recept/mountain-chocolatecake/