Moules marinières

Moules marinières

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(41 st)

Moules marinières, fiskarhustruns musslor, kokas först i vin och sedan reds det goda spadet med lite grädde.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Borsta musslorna väl och ta bort skägget. Skölj dem noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet. Skala och hacka löken. Fräs den i smör-&rapsolja i en stor kastrull. Tillsätt vin, persilja och peppar. Koka upp och lägg i musslorna. Koka dem under lock ca 5 min. Ta upp musslorna och lägg dem i 4 soppskålar. Rör ut mjölet i grädden och vispa ner det i spadet. Låt såsen koka ihop några minuter. Häll den över musslorna.

Tips:

Ibland kan man få pommes frites och aioli till sina moules. Prova gärna det med, det är riktigt gott.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 400 kcal
  • Protein: 22 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa: