Moules marinières

Moules marinières

Betyg

(40 st)

Moules marinières, fiskarhustruns musslor, kokas först i vin och sedan reds det goda spadet med lite grädde.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Borsta musslorna väl och ta bort skägget. Skölj dem noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet. Skala och hacka löken. Fräs den i smör-&rapsolja i en stor kastrull. Tillsätt vin, persilja och peppar. Koka upp och lägg i musslorna. Koka dem under lock ca 5 min. Ta upp musslorna och lägg dem i 4 soppskålar. Rör ut mjölet i grädden och vispa ner det i spadet. Låt såsen koka ihop några minuter. Häll den över musslorna.

Tips:

Ibland kan man få pommes frites och aioli till sina moules. Prova gärna det med, det är riktigt gott.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 400 kcal
  • Protein: 22 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem