Moules marinières

Moules marinières

45 min Huvudrätt
Moules marinières, fiskarhustruns musslor, kokas först i vin och sedan reds det goda spadet med lite grädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Borsta musslorna väl och ta bort skägget.
  • Skölj dem noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet.
  • Skala och hacka löken. Fräs den i smör-&rapsolja i en stor kastrull.
  • Tillsätt vin, persilja och peppar. Koka upp och lägg i musslorna. Koka dem under lock ca 5 min.
  • Ta upp musslorna och lägg dem i 4 soppskålar.
  • Rör ut mjölet i grädden och vispa ner det i spadet. Låt såsen koka ihop några minuter. Häll den över musslorna.
Klart!
Tips:

Ibland kan man få pommes frites och aioli till sina moules. Prova gärna det med, det är riktigt gott.

Energi:

400 kcal

Protein: 22 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Blåmusslor
1½ kg
Liten gul lök
1
Torrt vitt vin
2 dl
Hackad färsk persilja
½ dl
Svartpeppar
1 krm
Vetemjöl
1 msk
1 dl