Moules marinières
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Moules marinières, fiskarhustruns musslor, kokas först i vin och sedan reds det goda spadet med lite grädde.
Ingredienser
|
Blåmusslor
|
1½ kg |
|---|---|
|
Liten gul lök
|
1 |
|
Torrt vitt vin
|
2 dl |
|
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Vetemjöl
|
1 msk |
| 1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Ibland kan man få pommes frites och aioli till sina moules. Prova gärna det med, det är riktigt gott.
Näringsvärden, per port
Energi:
445 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,5 g |
| Protein: | 41,7 % | 45,6 g |
| Fett: | 34,4 % | 17,3 g |
| Kolhydrater: | 16,2 % | 17,7 g |