Morotsvåfflor med färskost

Morotsvåfflor med färskost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(15 st)

Våfflor med morot som kryddas med kanel. Morotsvåfflorna serveras med en topping som får dem att påminna om morotskaka. Supergott!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Topping:

Gör så här

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, morötter, kanel och socker. Vispa i mjölk och smör till en slät smet.
  2. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
  3. Blanda kvarg, socker och citronskal. Servera dem direkt med toppingen och strö över lite citronskal.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 295 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa: