Morotsvåfflor med färskost

Efterrätt Frukost Mellanmål Brunch Förrätt
Morotsvåfflor med färskost

Våfflor med morot som kryddas med kanel. Morotsvåfflorna serveras med en topping som får dem att påminna om morotskaka. Supergott!

Ingredienser

100 g
Vetemjöl
3½ dl
Bakpulver
2 tsk
Rivna morot
2 dl
Malen kanel
1 tsk
Strösocker
2 msk
4½ dl

Topping:

250 g
Vaniljsocker
1 tsk
Florsocker
1 dl
Citron
rivet skal av 1

Gör så här

  • Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, morötter, kanel och socker. Vispa i mjölk och smör till en slät smet.
  • Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
  • Blanda kvarg, socker och citronskal. Servera dem direkt med toppingen och strö över lite citronskal.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

295 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 15 g
https://www.arla.se/recept/morotsvafflor-med-farskost/