Morotsvåfflor med färskost

Morotsvåfflor med färskost

Förrätt Mellanmål Frukost Efterrätt
Våfflor med morot som kryddas med kanel. Morotsvåfflorna serveras med en topping som får dem att påminna om morotskaka. Supergott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/morotsvafflor-med-farskost/

Gör så här

  • Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, morötter, kanel och socker. Vispa i mjölk och smör till en slät smet.
  • Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
  • Blanda kvarg, socker och citronskal. Servera dem direkt med toppingen och strö över lite citronskal.
Klart!
Energi:

295 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 15 g

Ingredienser

100 g
Vetemjöl
3½ dl
Bakpulver
2 tsk
Rivna morot
2 dl
Malen kanel
1 tsk
Strösocker
2 msk
4½ dl
Topping:
250 g
Vaniljsocker
1 tsk
Florsocker
1 dl
Citron
rivet skal av 1