Morotsmuffins

Morotsmuffins

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(27 st)

Morotsmuffins blir saftiga och goda. Gör dessa muffins extra grova med kruskakli och linfrö, så blir de goda till brunch eller helgfrukosten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och råsocker pösigt. Kärna ur och hacka äpplet. Skala och riv moroten fint. Tillsätt äpple, morot, yoghurt och smör- &rapsolja i äggblandningen. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner det i smeten. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i stora pappersformar. Grädda i mitten av ugnen 15–17 min. Goda med lite smör på.

Tips:

Vill du ha lite grövre muffins, blanda i lite kruskakli och krossat linfrö, ca 1/2 dl. Istället för kanel kan du ta malen kardemumma.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem