Morotskladdkaka

Morotskladdkaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(15 st)

Lite nyttigare och mycket saftigare. Det blir kladdkakan om du river ner lite morötter i smeten och smaksätter med apelsin. På toppen ligger ett tjockt lager frosting för en extra lyxig fikaupplevelse.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 150 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 4½ msk kakao
  • 2 krm salt
  • 1 morot
  • finrivet skal av 1 apelsin
  • 1 msk pressad apelsinsaft

Frosting:

Garnityr:

  • ½ morötter
  • flytande honung

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop socker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Blanda mjöl, kakao och salt och rör ner tillsammans med det smälta smöret i äggsmeten. Skala och riv moroten och blanda ner i smeten. Tillsätt apelsinskal och apelsinsaft, rör om. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min tills den är lös i mitten men färdig i kanterna. Ta ut kakan och ställ i kyl ca 3 tim.

Frosting:

Vispa färskost, smör och florsocker med en elvisp till en luftig frosting. Skala och riv moroten fint och vänd ner i frostingen.

Garnityr:

Sätt ugnen på 100°. Skala och skär tunna slantar av moroten med en potatisskalare eller mandolin. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över honung. Grädda mitt i ugnen ca 1 tim, låt svalna. Toppa kladdkakan med frostingen och garnera med de torkade morotsslantarna.

Tips:

Receptet är skapat av Amanda Persson och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2017.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 415 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem