Morotskaka med kvargfrosting

Morotskaka med kvargfrosting

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(729 st)

Morotskaka är en saftig kaka att baka till kaffe eller kalas. Extra smaskig blir morotskakan med en frisk och fräsch kräm av Kesella ovanpå.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Kräm:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Börja med att smälta smöret till krämen och låt det svalna. Rör ner kvarg, florsocker och vaniljsocker. Ställ krämen i kylen. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Skala och riv morötterna fint. Rör ner dem i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred krämen över kakan. Låt den stelna i kylen

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem