Morotskaka med kvargfrosting

Morotskaka med kvargfrosting

Betyg

(728 st)

Morotskaka är en saftig kaka att baka till kaffe eller kalas. Extra smaskig blir morotskakan med en frisk och fräsch kräm av Kesella ovanpå.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Kräm:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Börja med att smälta smöret till krämen och låt det svalna. Rör ner kvarg, florsocker och vaniljsocker. Ställ krämen i kylen. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Skala och riv morötterna fint. Rör ner dem i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred krämen över kakan. Låt den stelna i kylen

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem