Gröt med  smak av morotskaka och vaniljyoghurt

Gröt med smak av morotskaka och vaniljyoghurt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

Riv ner lite C-vitaminrika morötter i gröten och smaksätt med kanel, kardemumma och ingefära så får du smak av kaka till frukost. En klick vaniljyoghurt på toppen blir gott till liksom nötter och jordnötssmör.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl havregryn
  • 1 finriven morot
  • ½ tsk malen kardemumma
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ tsk malen ingefära
  • 1 krm salt
  • 4½ dl vatten

Tillbehör

  • ½ dl jordnötssmör
  • ½ dl valnötter
  • 2 dl Arla® mild yoghurt vanilj
  • finriven morot

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Blanda alla ingredienser till gröten i en kastrull och sjud ca 3 min under omrörning.

Servering

Häll upp gröten i tallrikar och toppa med finriven morot, valnötter och jordnötssmör. Servera yoghurt till.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 435 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 39 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag