Morotskaka i långpanna

Morotskaka i långpanna

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(151 st)

Morotskaka i långpanna är ett enkelt sätt att baka. Kakan kommer från USA och har blivit mycket omtyckt. Dekorera den med god frosting, och kanske strössel, på toppen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 bitar

  • ca 300 g morötter
  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 4 ägg
  • 3 dl rårörsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kardemumma

Frosting:

Garnering:

  • ½ dl strössel

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skala och riv morötterna fint. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner morötter och smör. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kardemumma. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna eller form, 25x30 cm. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan kallna. Smält smöret till frostingen och låt det svalna av. Rör ner kvarg, florsocker och apelsinskal. Bred frostingen över kakan och låt den stelna i kylen. Strö över strössel. Skär kakan i 20 bitar.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem