Morotskaka i långpanna

Morotskaka i långpanna

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(161 st)

Morotskaka i långpanna är ett enkelt sätt att baka. Kakan kommer från USA och har blivit mycket omtyckt. Dekorera den med god frosting, och kanske strössel, på toppen.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 bitar

  • ca 300 g morötter
  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 4 ägg
  • 3 dl rårörsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kardemumma

Frosting:

Garnering:

  • ½ dl strössel

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och riv morötterna fint. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner morötter och smör.
  3. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kardemumma. Rör ner det i smeten.
  4. Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna eller form, 25x30 cm. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan kallna.
  5. Smält smöret till frostingen och låt det svalna av. Rör ner kvarg, florsocker och apelsinskal. Bred frostingen över kakan och låt den stelna i kylen. Strö över strössel. Skär kakan i 20 bitar.

Skriv ut

Källa: