Morotsbröd med cottage cheese

Morotsbröd med cottage cheese

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(61 st)

Ett hembakat, gott och saftigt morotsbröd doftar ljuvligt. Morotsbrödet är gott på buffén, till en härlig soppa, en fräsch sallad eller med en god röra på toppen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt morot, cottage cheese, salt, smör-&rapsolja och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg, den ska vara ganska lös. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på lätt mjölad bänk och knåda den en kort stund. Dela degen i två bitar och forma varje bit till två tjocka längder. Platta till dem lätt med handen och skär varje längd i 10 bitar. Lägg dem tätt på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 20 min. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt bröden svalna på galler.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem