Morotsbröd med cottage cheese

Morotsbröd med cottage cheese

1 tim 10 min
Går att frysa
Ett hembakat, gott och saftigt morotsbröd doftar ljuvligt. Morotsbrödet är gott på buffén, till en härlig soppa, en fräsch sallad eller med en god röra på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/morotsbrod-med-cottage-cheese/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt morot, cottage cheese, salt, smör-&rapsolja och det mesta av mjölet.
  • Arbeta till en smidig deg, den ska vara ganska lös. Jäs under bakduk ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Ta upp degen på lätt mjölad bänk och knåda den en kort stund. Dela degen i två bitar och forma varje bit till två tjocka längder.
  • Platta till dem lätt med handen och skär varje längd i 10 bitar. Lägg dem tätt på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 20 min.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt bröden svalna på galler.
Klart!

Ingredienser

Jäst
50 g
Ljummet vatten
5 dl
Finriven morot
4 dl
250 g
Salt
2 tsk
1 msk
Grahamsmjöl
4 dl
Vetemjöl
13 dl