Morotsbröd med cottage cheese

Morotsbröd med cottage cheese

Betyg

(59 st)

Ett hembakat, gott och saftigt morotsbröd doftar ljuvligt. Morotsbrödet är gott på buffén, till en härlig soppa, en fräsch sallad eller med en god röra på toppen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt morot, cottage cheese, salt, smör-&rapsolja och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg, den ska vara ganska lös. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på lätt mjölad bänk och knåda den en kort stund. Dela degen i två bitar och forma varje bit till två tjocka längder. Platta till dem lätt med handen och skär varje längd i 10 bitar. Lägg dem tätt på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 20 min. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt bröden svalna på galler.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem