Mojo rojo

20 min
Mojo rojo

Mojo rojo är en klassisk spansk sås med ursprung från Kanarieöarna. Den passar perfekt till grillat, rostade grönsaker eller som ett smakrikt tillbehör på tapasbordet. Den lena konsistensen får ett lyft av färskost som rundar av syran och hettan i såsen.

Budget Nytt

Ingredienser

Formbröd
2 skivor
Sherryvinäger eller rödvinsvinäger
2 msk
Grillad paprika i olja
200 g
Liten vitlöksklyfta
1
Röd chili
1
Rökt paprikapulver
1 tsk
Malen spiskummin
1 tsk
Olivolja
2 msk
2 msk
Salt
1 tsk

Gör så här

  • Kantskär brödet och bryt ner det i en mixerbunke. Häll över vinägern och låt stå ca 5 min så brödet mjuknar.
  • Om du använder färska, grillade paprikor – dra av skalen. Använder du färdigköpta, häll av oljan men spara gärna lite till mixningen för extra smak. Lägg paprikorna i bunken.
  • Skala och riv vitlöken fint. Skiva chilin. Lägg ner allt i bunken tillsammans med paprikapulver och spiskummin. Mixa till en jämn smet.
  • Tillsätt olivolja i en tunn stråle medan du mixar, så att såsen blir slät och krämig. Tillsätt sedan färskost och mixa igen. Smaka av med salt.
  • Låt mojo rojo stå i kylskåp minst 15 min så smakerna hinner sätta sig.
Lägg till recept till tillagad

Näringsvärden, per port

Energi:

92 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,3 g
Protein: 7,1 % 1,6 g
Fett: 59,4 % 6,2 g
Kolhydrater: 33,5 % 7,6 g
https://www.arla.se/recept/mojo-rojo/