Mjuk saffranskaka med frukt

Mjuk saffranskaka med frukt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(36 st)

Saffranskaka med frukt som håller sig saftig och god länge. Jättegod till Luciafikat!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 14 bitar

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Finhacka fikonen. Rör smör och socker poröst. Rör ner saffran och ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver, fikon och russin. Rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen 45–50 min. Låt kakan svalna och stjälp upp den på ett fat.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag