Mjuk saffranskaka med frukt

Mjuk saffranskaka med frukt

1 tim Mellanmål
Saffranskaka med frukt som håller sig saftig och god länge. Jättegod till Luciafikat!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mjuk-saffranskaka-med-frukt/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Finhacka fikonen. Rör smör och socker poröst. Rör ner saffran och ett ägg i taget.
  • Blanda mjöl, bakpulver, fikon och russin. Rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 ½ liter.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 45–50 min.
  • Låt kakan svalna och stjälp upp den på ett fat.
Klart!

Ingredienser

Torkade fikon
1½ dl
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
200 g
Strösocker
2 dl
Saffran à 0,5 g
2 pkt
Ägg
3
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1 tsk
Ljusa russin
2 dl