Mjuk saffranskaka med frukt

Mjuk saffranskaka med frukt

Betyg

(30 st)

Saffranskaka med frukt som håller sig saftig och god länge. Jättegod till Luciafikat!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 14 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Finhacka fikonen. Rör smör och socker poröst. Rör ner saffran och ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver, fikon och russin. Rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen 45–50 min. Låt kakan svalna och stjälp upp den på ett fat.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem